Masaj

Dacă vrei să îţi schimbi starea de spirit după o zi grea, dacă vrei să te relaxezi sau pur şi simplu să te bucuri de o clipă de răsfăţ atunci lasă-te, cu încredere, pe mâna specialiştilor de la clinica noastră.

La noi poţi beneficia de tehnicile masajului clasic sau poţi obţine rezultate spectaculoase datorită masajului anticelulitic.

Masajul poate atenua tensiunea, stresul, poate calma durerile, să relaxeze muşchii încordaţi, să îndepărteze starea de apatie şi să dea o senzaţie de bine. Prin masajul de relaxare, corpul este ajutat să elimine toxinele, conducând astfel la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a limfei şi la eliminarea tensiunii musculare. Reducerea tensiunii musculare este în strânsă legătură cu inducerea unei stări mentale pozitive, prin care se micşorează anxietatea şi depresia, se îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi se creează stări de relaxare profundă, se înlătură somnolenţa din timpul zilei şi insomnia şi se menţine o bună stare de sănătate. Masajul anticelulitic este una dintre cele mai bune metode de îngrijire corporală care ajută la tratarea celulitei şi redă pielii aspectul plăcut.

De asemenea, ROSAN MEDICAL pune la dispoziţia clienţilor săi cea mai modernă tehnică de masaj şi anume masajul cu roci vulcanice. Acest tip de masaj este de fapt o practică tradiţională chineză ce constă în aplicarea unor pietre încălzite pe diferite zone ale corpului.

Istoric

Masajul a fost folosit din timpuri străvechi când oamenii apelau la diverse tehnici fie ca formă de relaxare fie de vindecare. Există documente care arată că masajul era practicat de chinezi în urmă cu trei mii de ani. Pe vremuri masajul era însoţit de descântece, iar indienii foloseau şi uleiuri aromate.

Cei care au folosit pentru prima dată masajul pentru a îmbunătăţi activitatea sportivilor au fost grecii şi romanii. La noi masajul medical a început să se dezvolte în cea de-a doua jumătate a secolului trecut fiind introdus de specialiştii în ortopedie, chirurgie şi reumatologie.

Tehnica modernă de masaj îşi trage originea din mai multe stiluri, care combin practicile străvechi orientale cu metodele mecanice, cu scopul de a combina starea de bine, plăcerea şi deconectarea. În afară de tehnicile foarte cunoscute ale masajului mai există şi cea numită “Călcătura părintelui Elefterie” bazată pe masarea cu ajutorul tălpilor a bolnavului aşezat pe o suprafaţă tare. Această metodă este practicată doar de câţiva ucenici ai părintelui Mihai Elefterie, care a fost stareţul Mânăstirii Dervent până în anii 1990,când s-a stins din viaţă.

Cercetătorii au estimat că optzeci la sută din boli sunt legate de stres, iar terapia prin masaj poate ajuta calmând sau reducând toate aceste efecte.

Masajul este recomandat oamenilor de toate vârstele inclusiv nou-născuţilor, dar pentru a avea rezultate cât mai bune trebuie făcut de un specialist.

Metoda non-invaziva utilizata de acest produs evita durerea si distrugerea tesutului, a   vaselor capilare, a celulelor.Tratamentul pentru corp dureaza in general 120 minute si se incepe de la o putere mica incercand sa se obisnuiasca clientul cu tipul de contractii musculare. Primele 10 minute ale tratamentului sunt pentru deschiderea canalelor, prin care lichidul gelurilor este absorbit si retinut in piele, iar in urmatoarele 80 minute prin impulsurile si contractiile musculare oferite musculaturii, substantele active ale produselor utilizate actioneaza asupra intregii structuri a corpului.

 1. Masaj Anticelulitic

În ultimii ani au apărut pe piaţă o serie de metode şi aparate ce au ca rezultat slabirea, remodelarea corporală, anticelulitic, antivergeturi, tonifiere musculară. Dar, fiecare pacient este unic în felul lui şi de aceea şi terapiile trebuiesc personalizate. Este foarte important ca recomandarea şi schema tratamentului să fie făcută de un medic în urma unei anamneze, istoric, stadiul celulitei, retenţia de apa, gradul excesului de grasime.

Este extrem de important de ştiut ca celulita reprezintă o acumulare în exces a grasimii, toxinelor, lichidelor şi deasemenea o dereglare a schimbului de substanţă.

Celulita depinde de obiceiurile alimentaţiei, de consumul de nicotină şi cafeină în exces, factori genetici, ceea ce duce la producerea de deseuri metabolice de catre organism.

    Stadiile evolutive ale celulitei sunt:

 1. stadiul de normalitate (foarte rar si doar pe anumite zone);
 2. edeme, lipoedeme, retenţia lichidelor, încetinirea fluxului sangvin;
 3. micronoduli(defect al tesutului neoformat de colagen, senzaţie de granule fine);
 4. macronoduli(dureroşi,posibil vizibili);

De aceea diagnosticarea profesională în urma careia se realizează pachetul de tratament este obligatorie. Diagnosticarea se realizează cu ajutorul aparatului de bioscanare BIO-ZIM II în urma careia pacientul beneficiaza şi de o dieta personalizată.

Masajul anticelulitic trebuie să facă parte din orice program pentru a scapa de ,,coaja de portocală”. Acest tip de masaj se efectuează local, în zonele afectate (de obicei pe şolduri, picioare, fese, abdomen). Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice (datorită acestui masaj se stimulează supleţea şi elasticitatea pielii şi a ţesutului subcutanat şi se activează circulaţia sangvină).    

       Rezultatele masajului anticelulitic:

 • netezirea pielii;
 • micşorarea circumferinţei corporale şi accelerarea dispariţiei grăsimilor suplimentare.
 • intensificarea circulaţiei sangvine;
 • detoxifierea inensivă a organismului  
 1. Masaj de întreţinere şi relaxare

Masaj de relaxare ce are ca scop eliminarea rapidă a oboselii , relaxarea musculară şi generarea unei stări generale bune. Se efectuează cu creme sau uleiuri parfumate ce stimuleaza starea de bine şi relaxare, conform aromaterapiei.

Masajul de întreţinere este foarte eficient în menţinerea unei stări de sănătate bune. Masajul de relaxare şi întreţinere este indicat a se face cel puţin o dată pe săptămână pentru a se menţine organismul într-o funcţionalitate perfectă.

 1. Masaj cu Pietre Vulcanice|

           Tehnica masajului cu pietre calde

Pietrele folosite la masaj sunt sterilizate într-un dispozitiv special ce le încălzeşte la o temperatură de aproximativ 40-50 de grade Celsius. Apoi se scot şi se ung cu uleiuri de diverse esenţe după care se aplică în anumite puncte energetice ale corpului şi se începe masarea.

Pietrele pentru puncte fixe sunt mai mari şi au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru braţe şi mâini, cele mai lunguieţe, pentru zona gâtului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se pun fie pe stern, de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, fie în zona lombară. Pietrele lucrează acolo unde corpul are nevoie. Masajul cu roci vulcanice poate fi aplicat unei singure părţi a trupului sau poate fi aplicat succesiv întregului organism.

     Beneficiile masajului cu roci vulcanice:

 • creşte sensibilitatea
 • elimină toxinele
 • creşte abilitatea fibrelor de colagen de a se întinde
 • se diminuează sau dispar problemele articulaţiilor
 • diminuează sau elimină durerea
 • diminuează spasmele musculare
 • creşte circulaţia sanguină
 • scade tensiunea arterială
 • creşte temperatura corporală
 • accelerează pulsul
 • accelerează respiraţia
 • accelerează asimilarea oxigenului la nivelul celular şi ritmul metaboli
 • creşte activitatea rinichilor
 • poate ajuta în eliminarea edemelor (vanatailor) şi a resturilor din zonele afectate
 • aplicarea pietrelor calde în zona opusă celei afectate, atrage fluxul de sânge din zona afectată şi astfel se reduce tensiunea din zona afectată.

Terapeuţii recomandă masajul cu pietre care, pe lângă faptul că relaxează, oferă şi beneficii din punct de vedere fizic, precum diminuarea durerilor musculare, a celor articulare şi reumatice. În plus, masajul cu pietre diminuează durerile de cap, ameliorează insomnia, durerile cauzate de artroză, afecţiunile coloanei vertebrale şi artrita fiind benefic pentru tulburările circulaţiei periferice.

       Efectele secundare ale masajului cu pietre calde: dilatare vasculară ce cauzează înroşirea pielii, scăderea ritmului respiraţiei, scăderea tensiunii arteriale şi a pulsului, relaxarea musculară.

       Contraindicatii ale masajului cu pietre calde: sarcina, afecţiuni acute (precum artrita, tendonita, întinderile), anemia, ateroscleroză, arterioscleroză. După şedinţa de masaj cu pietre vulcanice este necesar să se bea mai multă apă pentru a se reface cantitatea de lichide şi săruri pierdută prin transpiraţie.Bottom of Fo

In ultimii ani au aparut pe piata o serie de metode si aparate ce au ca    rezultat slabirea, remodelarea corporala, anticelulitic, antivergeturi, tonifiere musculara. Dar, fiecare pacient este unic in felul lui si de aceea si terapiile trebuiesc personalizate. Este foarte important ca recomandarea si schema tratamentului sa fie facuta de un medic in urma unei anamneze, istoric, stadiul celulitei, retentia de apa gradul excesului de grasime.

Este extrem de important de stiut ca celulita reprezinta o acumulare in exces a grasimii,toxinelor si lichidelor si deasemenea o dereglare a schimbului de substanta.

Celulita depinde de obiceiurile alimentatiei,de consumul de nicotina si cafeina in exces,factori genetici,ceea ce duce la producerea de deseuri metabolice de catre organism.

Stadiile evolutive ale celulitei sunt:

 1. stadiul de normalitate (foarte rar si doar pe anumite zone);
 2. edeme,lipoedeme,retentia lichidelor,incetinitrea fluxului sangvin;
 3. micronoduli(defect al tesutului neoformat de colagen,senzatie de granule fine);
 4. macronoduli(durerosi,posibil vizibili);

De aceea diagnosticarea profesionala in urma careia se realizeaza pachetul de

tratament este obligatorie.Diagnosticarea se realizeaza cu ajutorul aparatului de bioscanare BIO-ZIM  II in urma careia pacientul beneficiaza si de o dieta personalizata.

Masajul anticelulitic trebuie sa faca parte din orice program pentru a scapa de ,,coaja de portocala”. Acast tip de masaj se efectueaza local,in zonele afectate (de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen). Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice (datorita acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesutului subcutanat si se activeaza circulatia sangvina).

Rezultatele masajului anticelulitic:

 • netezirea pielii;
 • micsorarea circumferintei corporale si accelerarea disparitiei grasimilor suplimentare.
 • intensificarea circulatiei sangvine;
 • detoxifierea inensiva a organismului.