LostFile_JPG_4647808

ACUPUNCTURA

Acum si argesenii pot beneficia de cea mai cunoscută şi eficientă tehnică de prevenire, tratare şi vindecare a bolilor: Acupunctura.

De aceasta tehnica se ocupa doamna doctor Xiaoguang Wang, de origine chineza, in a carei familie, acupunctura se practica de 13 generatii.

Doamna Wang Xiaoguang este licenţiata Academiei Chineze de Medicină Tradiţională şi a Institului de Acupunctură şi Moxibustie din Beijing şi este reprezentant pentru  medicina tradiţională la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

A venit în România cu mai bine de zece ani în urmă, timp în care a vindecat o mulţime de oameni. Au trecut pragul cabinetului său inclusiv Antonie Plămădeală, fostul Mitropolit al Ardealului, şi Adrian Năstase, dar şi pacienţi veniţi din alte ţări.

Tuturor pacienţilor săi, doamna doctor Wang le sugerează ca, în fiecare anotimp, să aibă grijă, în mod special, de un anumit organ intern. De exemplu, primăvara este bine să oferim mai multă atenţie funcţiilor ficatului, vara să avem mai multă grijă de inimă, toamna e bine să protejăm plămânii şi iarna rinichii.

“Minte, trup si suflet curate”, aceasta este deviza cea mai importantă pentru doamna doctor Wang Xiaoguang.

Medicina tradiţională chineză consideră că sunt şapte sentimente care pot provoca boli diferite şi anume: bucuria, mânia, îngrijorarea, îngândurarea, tristeţea, panica şi frica. Înlăturarea problemelor psihologice ale pacientului reprezintă punct-cheie în procesul de vindecare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat numeroase afecţiuni care pot fi vindecate sau tratate prin acupunctură.

În timpul unei şedinţe de acupunctură, care durează de obicei 45 de minute, acele acţionează asupra deblocării şi restabilirii nivelului energetic al organismului. Acele folosite în acupunctură sunt de diverse mărimi, în funcţie de zona tratată, şi sunt fabricate din diverse materiale: aur, argint, cupru, oţel inoxidabil, etc. Cele mai uzuale sunt din oţel inoxidabil şi argint. Diametrul unui ac este în jur de 0,25 mm, iar vârful acestuia este sferic pentru a nu leza ţesuturile.

Acupunctura se practică în peste 190 de ţări. Potrivit datelor, în România fac acupunctură aproximativ 2.000 de specialişti, iar în Germania, 50.000-60.000. Foarte mulţi medici din lume s-au specializat în acupunctură chiar în China. În Europa, există deja locuri în care s-au deschis şcoli de acupunctură, iar în Franţa, la unele facultăţi de medicină s-au introdus cursuri de acupunctură.

acupunctura

Acupunctura este un sistem complex de diagnosticare, tratare şi prevenire a bolilor şi ocupă un loc aparte în medicina traditională. Exista numeroase teorii care încearca să explice mecanismele prin care acupunctura ajută corpul uman să se regenereze şi să se vindece, în cele mai multe cazuri, auzim vorbindu-se despre vindecari miraculoase, ele bazandu-se insa pe rezultate amanuntite ale cercetarii. Principiile sale de acţiune însa nu au nici o legatură cu structura anatomică a organismului şi nici a sistemului nervos, circulator sau limfatic.

Efectele terapeutice ale acupuncturii constau în deblocarea şi eliminarea dezechilibrelor energetice minore sau majore, ce apar în cadrul acestui sistem energetic. Studiile şi abordările anatomice nu pot cuprinde complexitatea acupuncturii ca sistem de tratament, pentru ca nu este integrată notiunea de sistem energetic, existenta în credinţa orientală. Această noţiune apare, atât la popoarele asiatice, cât şi în cultura poporului indian, conceptul de schelet energetic fiind asemanator cu cel de aura din cultura hindusa.

În timpul unei şedinţe de acupunctură, care durează de obicei 45 de minute, acele acţionează asupra deblocării şi restabilirii nivelului energetic al organismului. Acele folosite în acupunctură sunt de diverse mărimi, în funcţie de zona tratată, şi sunt fabricate din diverse materiale: aur, argint, cupru, oţel inoxidabil, etc. Cele mai uzuale sunt din oţel inoxidabil şi argint. Diametrul unui ac este în jur de 0,25 mm, iar vârful acestuia este sferic pentru a nu leza ţesuturile.

Acupunctura este recomandată în: tumori benigne şi maligne, noduli la sân, noduli tiroidieni, sterilitate, impotenţă, tulburări de erecţie şi frigiditate, chisturi ovariene, fibroame uterine, dereglări ale ciclului menstrual, galactoree falsă, afecţiuni ale prostatei, pietre la rinichi, chisturi renale, esofagita de reflux, ulcer, gastrita, enterocolite, colite, afecţiuni hepatice – hepatite sau ciroze în stadiu incipient, pietre la vezica biliară, diabet de tip I si tip II, pancreatita, constipaţii, fisuri anale, hemoroizi, cardiopatii, aritmii cardiace, hipertensiune şi hipotensiune arterială, infarcturi miocardice, astm cardiac, astm pulmonar, bronşite, pneumonii, accidente vasculare cerebrale, tumori medulare şi cerebrale benigne, stres, imunitate scăzută, anxietate, depresie, migrene, insomnii, nevralgii, Zona Zoster, epilepsie, hipertensiune intracraniană, disfuncţii endocrine la nivelul hipofizei, tiroidei şi a suprarenalelor, obezitate, discopatii, hernii, spondiloze, osteoporoză, reumatism, coxartroză, vitiligo, pitiriazis, psoriazis, veruci, hirsutism, alergii dermice, rinite alergice, faringită, laringită, sinuzită, otită, sforăit, apnee, anemie, tromboflebită, arterită.

Contraindicaţii:

  1. la femeile însărcinate (este interzisă înţeparea anumitor puncte);
  2. la bolnavii de cancer nu se înţeapă direct tumora dacă aceasta este situată la suprafaţă;
  3. nu se înţeapă rănile;
  4. în cazul bolilor de piele nu se înţeapă suprafaţa afectată, excepţie făcând vitiligo.

Cu ajutorul acupuncturii se obtin rezultate foarte bune si in domeniul esteticii si al cosmeticii: tratarea ridurilor, liftinguri faciale, tonifierea sânilor, dispariţia vergeturilor şi a celulitei.

Acupunctura poate fi folosită şi ca anestezic, în stomatologie.

LostFile_JPG_4609344LostFile_JPG_4631488LostFile_JPG_4637312